Huis
Tuin
Video

Je tuin vergroenen? Ga voor dakbedekking!

Wil jij ook meer groen in de tuin en ben je benieuwd naar welke dakbedekking het beste in jouw tuin past? Wij zetten wat tips voor je op een rijtje!

Sedumdak

Je kunt je dak groener maken met verschillende soorten planten. Meestal worden er sedum planten gebruikt maar je kunt ook kiezen voor een kruidendak, een grasdak of een bloemendak. Sedum is een vetkruid en deze hoort dus bij de vetplantenfamilie. Omdat deze planten over het algemeen goed tegen droogte en warmte kunnen zijn ze ideaal voor op het dak!

Kruidendak

Liever een dak met kruiden? Ook dat kan! Het voordeel van een kruidendak is dat je niet alleen een groen dak hebt maar ook nog eens kunt genieten van heerlijke kruiden! Daarnaast geven de kruiden vaak een lekkere geur af en ruikt je tuin dus ook nog eens lekker. Vaak worden bij een kruidendak de kruiden gecombineerd met sedumplanten, zo ziet je dak er in de winter ook nog gezellig uit!

Grasdak

Houd je het liever rustig? Dan is een grasdak de perfecte oplossing! Het fijne aan de stevige siergrassen die hier vaak voor gebruikt worden is dat deze niet wekelijks gemaaid hoeven te worden. Het enige wat je aan onderhoud hoeft te doen is het gras aan het begin en aan het einde van het voorjaar even terugsnoeien!

Bloemendak

Fleur je dak op met bloemen! Een bloemendak geeft je tuin gelijk meer kleur en staat super vrolijk. Tip: kies voor bloemen met een lange bloeiperiode, zo kun je lekker lang genieten van een kleurrijk dak! 

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin - YouTube
Foto 1: Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 10456

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven