Huis
Tuin
Video

Dit is de reden dat je nu kalk in je tuin moet strooien

Als de dagen weer korter worden en de bladeren van de bomen vallen doe je er goed aan om het gazon in de tuin nog wat extra aandacht te geven. Nog één keer het gras maaien en de bodem bestrooien met kalk zijn klusjes die je beter nu, in oktober dus, kunt uitvoeren.

Maaien

Het is een goed idee om in oktober de laatste maaibeurt van het jaar uit te voeren. Houd het gras iets langer dan je normaal gewend bent. Zo kan het gras makkelijker energie opdoen voor de vorst in de grond zit. Net gemaaid gras ruikt natuurlijk heerlijk, maar zorg dat je het maaisel van de grasmat af haalt. In de lente is het geen probleem dit te laten liggen. In de laatste maanden van het jaar is het beter om dit weg te halen. Zo voorkom je een viltachtige bedekking waar geen lucht en water meer door kan. Nu kan de grasmaaier de schuur in!

Kalk

Deze verzorgingsbeurt maak je af met het strooien van kalk. Kalk maakt de bodem minder zuur. Het gras is dan beter in staat om stoffen op te nemen. Mosgroei wordt afgeremd en het gras ziet er gezond uit. Zo wordt jouw gras dus écht groener dan dat van de buren én helemaal klaar voor de winter.

Fotobron

Headerfoto: Tookapic - Pexels

ID: 3060

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven