Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je juist wel veel regenwormen in je tuin wil hebben

De kans dat jij regenwormen in je tuin hebt is heel erg groot. Er bestaan wel 2700 soorten. Erg leuk hoor, zoveel van die glibberige beestjes, maar wat moeten we er eigenlijk mee?

De regenworm

Waarom heet een regenworm een regenworm? Dat komt omdat de regenworm naar bovenkomt als het regent. De regen geeft een trilling aan de bodem af waar regenwormen gevoelig van zijn. Niet zo gek dus, dat we die wormen regenwormen noemen.

Wat doet een regenworm?

Gezonde poep
Een regenworm wordt ook wel de motor van de aarde genoemd en is een echte bodemverbeteraar. De regenworm eet de grond op en poept dit vervolgens weer achter zich uit. De poep van de regenworm is heel goed voor de bodem en planten.

Verteren
Een regenworm eet niet alleen de grond op, maar hij helpt mee aan de afbraak van organisch materiaal. Ja juist! Daarom heb jij zoveel regenwormen in je composthoop. De regenworm verteert de blaadjes op de grond of het gft-afval van jouw composthoop. Hij ruimt dus eigenlijk het afval op.

Bruikbare gangen
Een regenworm maakt in de grond allemaal tunnels. De grondworm maakt horizontale tunnels en de pendelaars maken verticale tunnels. Op deze manier maken ze de grond los en luchtig. Zo kunnen andere kleine gronddiertjes makkelijker hun weg vinden en ook de wortels van de plant kunnen zo goed aarden.

Genoeg redenen om maar iets positiever te zijn tegenover onze glibberige grondverbeteraars.

Bronvermelding

Headerfoto: Natfot - Pixabay

ID: 3172

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven