Huis
Tuin
Video

Yes! Door een groene tuin blijf je langer in je eigen huis wonen

We hebben al vaker geschreven over de gezondheidsvoordelen van tuinieren en veel groen in de tuin. Maar wist je dat senioren ook een stuk langer in eigen huis kunnen blijven wonen als ze hun tuin groen houden?

Naarmate je ouder wordt, kunnen er veel gezondheidsklachten ontstaan. Tuinieren zou tegen een aantal van deze klachten kunnen werken.

Gezond tuinieren

70% van de Nederlanders beschikt over een tuin. Het grootste deel van de 65-plussers heeft zelfs een ruime tuin. Genoeg ruimte om te tuinieren dus! En laat deze activiteit nou net goed zijn voor je gezondheid. Zo is er bewezen dat het zorgt voor een beter geheugen, minder stress en een beter humeur. Daarnaast gaat je concentratievermogen omhoog en is het goed voor de algemene gezondheid. En dat beetje extra bewegen kan natuurlijk ook geen kwaad.

Toegankelijkheid

Hoe gezond tuinieren ook is, het kan soms ook lastig zijn voor ouderen om het te doen. Bukken, traplopen, zwaar werk: het gaat allemaal niet meer vanzelf. Gelukkig zijn er een aantal tools die je kunnen helpen. Zo kun je wandbeugels (ja, dezelfde als in de badkamer) installeren of een traplift aanschaffen. Zorg ook voor voldoende zitplek en geen grote obstakels in de tuin.

Julia van Rijn
ID: 8917

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven