Huis
Tuin
Video

Deze groenten kun je in de winter al voorzaaien voor je moestuin

Ben je van plan om weer flink te oogsten uit je moestuin dit jaar? Dan is het verstandig om alvast wat voorwerk te doen! En toevallig is het nu de perfecte timing daarvoor!

Wat is voorzaaien

Voorzaaien kun je in de winter doen. Aangezien de grond buiten nog te koud is om in te gaan zaaien, doe je dit dus binnen. Je kunt dit in een klein kasje doen of gewoon in de vensterbank in kleine potjes. Zo zorg je ervoor dat de zaadjes in een comfortabel warme omgeving kunnen opstarten voordat ze de koude tuin in gaan! Je kunt het zien als een efficiënte voorsprong, aangezien het in Nederland te koud is in de winter.

Dit is waarom jij een vuilboom in de tuin wil hebben!
Bloemen en planten

Welke groenten kun je voorzaaien?

In principe zou je alles kunnen voorzaaien, maar dit is niet echt nodig. Het gaat om de groentes die het meeste warmte en tijd nodig hebben tussen het zaadje en de oogst. Denk hierbij aan tomaten, komkommers, courgettes, paprika’s en prei. Je kunt ze rond april buiten zetten, omdat ze dan sterk genoeg zijn om te overleven. Als je dit allemaal goed doet, heb je rond juli een mooie oogst!

De perfecte omstandigheden

Voorzaaien klinkt als een ideale en makkelijke manier van het starten van je moestuin. Ideaal is het zeker, maar niet heel makkelijk! Je moet rekening houden met enkele omstandigheden. Zo moeten de zaadjes genoeg daglicht krijgen, het warm genoeg hebben en voldoende water krijgen. Daarnaast kun je ze niet zomaar naar buiten verplaatsen. Hoe je deze overgang maakt, lees je hier!

Fotocredits:

Headerfoto: skitterphoto - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 10066

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven