Huis
Tuin
Video

Haarborstel schoongemaakt? Leg de haren bij je plant!

Iedereen met lange lokken weet dat de haarborstel op den duur een flinke laag haar verzamelt. Misschien vind je dat een beetje viezig, maar gooi de haren zeker niet weg! Je planten kunnen er namelijk goed gebruik van maken.

Natuurlijk

Jouw uitgevallen haren kunnen namelijk prima dienen als een natuurlijke mest voor planten. In haar zit namelijk stikstof, en dat geeft je planten een enorme boost. Zonder chemicaliën!

Composteren

Hoe je het aanpakt? Graaf simpelweg een kuiltje in de potgrond en stop het bosje haren uit de haarborstel hierin. Of gooi de haren in de compostbak! Ook hondenharen zouden het goed doen bij de planten.

Afbreken

Het gebruik van haar als mest heeft helaas ook nadelen. Zo duurt het namelijk tot wel twee jaar totdat een haar compleet is afgebroken en alle stoffen vrij zijn gekomen. Ook zou het een risico met zich mee kunnen brengen om geverfd haar of haar gevuld met haarproducten tussen de planten te stoppen.   

Bekijk ook:

 

Fotocredits: Daria Nepriakhina - Unsplash

Bron: Wired

Christa Koeyvoets
ID: 8900

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven