Huis
Tuin
Video

Hier moet je op letten wanneer je een appelboom uitkiest

Het klinkt zo idyllisch, fruitbomen of struiken in je tuin. Wist je dat je heel gemakkelijk een appelboom in je tuin neer kunt zetten. Hier ga jij letterlijk de vruchten van plukken!

Welk soort?

Voordat je een appelboom plant, moet je bedenken wat voor soort appels je in je tuin wilt hebben. Ga je voor de super populaire Elstar of houd je meer van Jonagold? Het zou wel leuk zijn dat je je favoriete soort appels uitkiest! Je kunt bij diverse tuincentra namelijk uit tientallen soorten appelbomen kiezen. Daarnaast hebben sommige appelbomen andere appelbomen nodig voor kruisbestuiving, terwijl er ook appelbomen zijn die zelf bestuivend zijn. Doe dus eerst even research wat jij het lekkerst en het makkelijkst vindt!

Zo verzorg je de paradijsvogelplant
Bloemen en planten

Waar planten?

Zorg dat je een zonnige plek in je tuin uitkiest om de appelboom te planten. Zonder zon gaat hij het namelijk niet redden. Je kunt ze het beste tijdens de winterperiode planten, maar zorg wel dat het niet vriest. Doe je het in de lente, dan kan het zijn dat je de groei van de boom en zijn wortels beperkt. Het is een goed idee om de kluit voor het planten even onder te dompelen in water.

Bloeien en oogsten

De meeste appelbomen bloeien in de lente. Je ziet dan mooie witroze bloemetjes aan de bomen verschijnen. Aan het eind van de zomer kun je de appels vaak oogsten. Je kunt het ook goed zien aan de ruimte onder de boom. Zijn er al enkele appels gevallen? Dan is de boom klaar voor de oogst. Na het oogsten kun je ze beter niet direct eten, maar nog even met rust laten. Zo ontwikkelt de smaak van zuur naar een stuk zoeter en sappiger!

Fotocredits:

Headerfoto: Capri12auto - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 10002

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven