Huis
Tuin
Video

Zo snoei je de hortensia in je tuin

Wanneer je een mooie hortensia in je tuin geplant hebt, wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk in leven houden. Hier is snoeien een belangrijk onderdeel! Wij geven je wat handige tips!

Bepaal het soort

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat voor hortensia je hebt staan. Het verschilt namelijk per soort wanneer je ze moet snoeien voor het beste resultaat. We maken onderscheid tussen hortensia soorten die groeien op eenjarig en tweejarig hout en de klimhortensia.

Deze regentonnen zijn alles behalve lelijk en ouderwets!
Terras

Eenjarig en tweejarig hout

De beste tijd om deze soorten te snoeien is net na de winter of heel vroeg in het voorjaar, wanneer de vorst niet meer terugkomt. Het is belangrijk om dit niet te doen wanneer het vriest, omdat het snoeien wonden veroorzaakt die moeten helen. Toch moet je deze soort hortensia niet veel later snoeien dan het voorjaar, omdat hij dan minder goed zal groeien later.

Je kunt hem flink terugsnoeien wanneer je hem kleiner wilt hebben. Zorg dat hij wel ruim dertig centimeter boven de grond uitsteekt, want als je teveel wegsnoeit zal je een lange tijd geen bloemen krijgen. Vermijd de takken waar een grotere knop aan het einde zit, omdat je dan de bloem wegsnoeit en dit is zonde.

De klimhortensia

De klimhortensia werkt net wat anders dan de andere hortensia’s. Deze kun je namelijk het beste in de zomer snoeien. Snoei hem ook niet te rigoureus, want dit kan echt een aanslag op je plant zijn. Wanneer je dit direct na de bloeiperiode doet, heb je namelijk de grootste kans dat hij het volgend jaar ook weer goed doet.

Fotocredits:

Headerfoto: Couleur - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9914

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven