Huis
Tuin
Video

Deze insecten staan in sommige landen op het menu

Wereldwijd zijn er zo’n 1900 insecten die eetbaar zijn voor de mens, heel wat dus! Als kaaskoppen zijn we niet snel geneigd insecten in de keuken te gebruiken maar er zijn genoeg landen die wél een insectje voorschotelen aan hun gasten. De gedroogde of gefrituurde sprinkhaan ken je misschien al, maar wist je dat de volgende insecten ook gegeten worden?

Bijen

De larven van een bij vormen in sommige culturen onderdeel van de borrelplank. Het schijnt dat deze gebakken in boter smaken als een champignon met een stukje spek, klinkt best goed toch? Ook worden de volwassen bijen in China gebruikt als remedie tegen keelpijn, scheelt weer een ritje naar de apotheek.

Zo bereid je een heerlijk Catalaanse lamsfilet op de barbecue
BBQ

Libelle

De libelle staat in Nederland vooral bekend om haar schoonheid. Deze prachtige verschijning komt in de mooiste kleuren en straalt niets dan onschuld uit. Ook in China vinden ze de libelle “om op te eten”, maar dan letterlijk. Daar kun je de libelle namelijk gebakken en aan een stokje geprikt verkrijgen op de lokale markten. De smaak schijnt vergelijkbaar te zijn met die van krab!

Mieren

Wie het kleine niet eert… In Australië worden Aboriginals honingmieren gegeten als snack(je), deze mieren zuigen zich namelijk vol met een nectar-achtige substantie en smaken dus lekker zoet. In Thailand is ook de rode mier met eitjes zeer geliefd, lekker voor door de salade!

Fotocredits:

Gabriel Manlake-Unsplash

Daphne van Kaam
ID: 10459

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven