Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je juist in de winter een insectenhotel moet nemen!

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker: het insectenhotel! Je zou denken dat ze vooral in de lente en zomer graag bewoond worden door onze kleine vrienden maar niets is minder waar, ook in de winter zijn ze van belang!

Het lieveheersbeestje

Er zijn insecten die het liefst het hele jaar door gebruik maken van een suite in het insectenhotel, bijvoorbeeld de gaasvlieg. Maar er zijn echter ook insecten die alleen in de winter een warm en veilig onderkomen zoeken, het lieveheersbeestje is één van. En niet onbelangrijk, dit is precies het beestje dat jij graag in je tuin wilt hebben. Het lieveheersbeestje zet zich namelijk graag in tegen bladluizen en spinmijten.

De trouwsuite, alsjeblieft!

Een luxe insectenhotel heeft ook plek voor de metselbij, die het liefst vertoeft in de rieten buisjes. Ze overwinteren hier graag en zorgen er zo voor dat ze weer fit zijn in het voorjaar. Ook gebruikt de metselbij het insectenhotel om te broeden, ze leggen hun eieren in de gaten en sluiten deze weer met een mengsel van leem en secreet. In de lente van het volgende jaar komen de larven uit en breken ze hun weg vrij naar buiten.

Insectenhotel in de winter

Een insectenhotel ophangen is in de winter dus net zo belangrijk als in de rest van het jaar. Waarom? Omdat je de insecten op deze manier een goede plek bied om te overwinteren, als tegemoetkoming zorgen zij in de lente en zomer er dan weer voor dat jouw tuin er goed uitziet!

Lekker in het zonnetje

Naast dat het handig en slim is om een insectenhotel te nemen is het ook nog eens belangrijk dat je hem op de juiste plek zet. Het aan te raden het hotel op een zo zonnig mogelijke plek te hangen, het liefst beschut tegen de wind en regen. Als je het écht goed wilt doen dan hang je hem ook nog eens met de opening naar het zuiden. 

Lees ook:
- Dit is waarom jouw plant last heeft van bladluis en zo los je het op!
- Dit zijn de mooiste planten voor in je wintertuin
- 3 tips om te voorkomen dat je planten bevriezen in de winter

Fotocredits
Headerfoto: Sandra B Photography

Tekst
Lobke Taal

ID: 3704

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven