Huis
Tuin
Video

4 goede redenen om zelf kippen te houden in je tuin

Heb jij ruimte over in de tuin? Dan kun je overwegen om kippen aan te schaffen. Het houden van kippen is namelijk handiger dan je denkt. Benieuwd naar de voordelen? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

1. Kippen zijn goede afvalverwerkers

Vuilniszakken of ruimte in de GFT-bak besparen? Geef jouw organische afval aan de kippen! Deze gevogelten blijken namelijk supergoede afvalverwerkers te zijn. Een kip zou jaarlijks tot 50 kilo keuken-en tuinafval kunnen nuttigen. Heel wat dus!

2. Leven in de tuin

Kippen maken de tuin een stuk levendiger. Het zijn vriendelijke, sociale dieren die vaak lekker door de tuin scharrelen. Ook kinderen zijn vaak dol op ze. Door de kinderen in contact te brengen met de kippen en ze te laten verzorgen, ontwikkelen kinderen ook meer respect voor dieren en de natuur. En alsof dat nog niet genoeg is hebben huisdieren nog veel meer positieve invloeden

3. Goedkope huisdieren

Kippen zijn niet erg duur en ook bij de verzorging komen geen hoge kosten kijken. Kippen zijn zoals eerdergenoemd ‘alleseters’ en kun je zelfs al blij maken met tafelresten en onkruid. Daarnaast krijg jij er ook nog eens heerlijke verse eitjes voor terug!

4. Handige extra’s

Naast dat kippen voor een levendige tuin én eitjes zorgen zijn ze ook nog eens handig voor het onderhoud. Kippen kunnen namelijk ook helpen bij het verwijderen van onkruid en slakken in de tuin. Daarnaast bevat hun mest voedzame bestanddelen. Als je dit mengt met tuinafval en daarna verwerkt is dit supergoed voor je tuinplanten! 

Fotocredits:

Headerfoto: Lucy van der Sluis
Foto 1: Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 9386

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven