Huis
Tuin
Video

Geen plek voor een kruidentuin? Zo kweek je kruiden binnenshuis

Je eigen kruiden kweken is leuk en helemaal niet moeilijk. Heb je geen tuin of is je tuin daar niet groot genoeg voor? Geen zorgen: met deze tips kweek je binnen de kortste keren kruiden binnenshuis.

Kruidenkeuze

Ga je binnenshuis kruiden kweken, dan zijn er een aantal ‘veilige’ opties. Denk hierbij aan rozemarijn, oregano, tijm en munt. Kruiden zoals basilicum kunnen ook, maar hebben wel wat meer aandacht nodig. Maar met deze tips moet het goedkomen. 

Licht

Een van de dingen waar planten zeker niet zonder kunnen, is licht. Voor het kweken van kruiden is (natuurlijk) licht erg belangrijk. Een klein raampje met weinig zonlicht is dus niet genoeg. Het beste groeien ze op een plek waar de zon indirect opvalt. Dus niet in de volle zon!

Water

Ook belangrijk: de hoeveelheid water. Dat kan nog wel eens lastig in te schatten zijn met kruiden! Gebruik als guideline de aarde: zodra deze weer droog aanvoelt, kun je weer wateren. Kies voor een pot met waterreservoir. Wanneer je water geeft aan je kruiden, ga je zolang door totdat in het reservoir water verschijnt.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Pintando la luz - Unsplash

Bron: Apartment Therapy

Christa Koeyvoets
ID: 8540

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven