Huis
Tuin
Video

Deze 5 dingen mogen absoluut niet ontbreken in een milieuvriendelijke tuin

April is de maand van de watervriendelijke tuin, aldus Tuinbranche Nederland. Dat betekent dat we volop aan de slag kunnen gaan met deze milieuvriendelijke manier van tuinieren. Deze 5 dingen mogen hierin volgens AD Wonen echt niet ontbreken.

Een milieuvriendelijke tuin bespaart water, is goed voor de plantjes en trekt meer dieren en insecten aan! Alleen maar positieve dingen dus. AD wonen geeft je tips: 

1. Veel planten

Logischerwijs heeft een milieuvriendelijke tuin veel planten. Dit zorgt ten eerste voor minder wateroverlast én verkoeling in de zomer. Daarnaast zorgt een groene tuin voor meer voedingsstoffen voor je planten. Als veel tegels in de tuin hebt, kunnen deze stoffen hier namelijk maar moeilijk doorheen komen.

2. Slakken

Je bent misschien niet zo’n fan van slakken: ze zijn vies en glibberig en ze eten je planten op. Echter zijn deze beestjes heel belangrijk voor je tuin. Sommige slakken eten bijvoorbeeld de ‘slechte’ slakken op en beschermen hierdoor je tuin. Als je deze weghaalt verstoor je het evenwicht in de tuin.

3. Groen dak

Een groen dak is een dak bekleed met planten, denk aan een sedumdak. Zo’n dak ziet niet alleen mooi uit, het isoleert je huis of schuur ook nog eens. In de winter blijft het warm en in de zomer is het lekker koel. Wil je een groen dak aanleggen? Ga dan eerst even naar de gemeente, want je kunt hier subsidie voor krijgen!

4. Vogels

Je groene dak is de perfecte plek voor vogels om te nestelen. Je kunt er wat vogelnestjes opleggen waardoor je veel leuke vogels aantrekt. Je helpt hierbij dus de vogels wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin.

5. Waterton

Waarom kraanwater gebruiken voor je planten als je ook gewoon gratis water uit de regenton kunt gebruiken? Leg je regenpijp om naar de ton en je kunt altijd profiteren van water voor je plantjes. Naast dat het milieuvriendelijk is, heeft de regenton nog meer voordelen.

Julia van Rijn
ID: 8284

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven