Huis
Tuin
Video

5 redenen om te kiezen voor minder tegels in de tuin

Wij van Eigen Huis & Tuin zijn altijd al fan geweest van een groene tuin. Niet alleen omdat het er mooi uitziet, maar ook omdat het ontzettend veel voordelen heeft. Wrik je tegels daarom maar uit je tuin, want het is beter voor de natuur én voor jezelf.

Er zijn in verschillende gemeenten (en landelijke) tuincentra al acties om meer groen in tuinen te krijgen, bijvoorbeeld door gratis planten weg te geven in ruil voor tegels. Heel verstandig, want het is veel beter!

1. Meer insecten

Meer groen zorgt voor meer dieren en insecten in de tuin. Denk mooie vlinders en bijen. Misschien zit je in eerste instantie niet echt te wachten op meer insecten, maar deze zijn juist heel goed voor je planten. Ook zijn veel insecten, bijvoorbeeld bijen, aan het uitsterven. Meer reden voor een groene tuin dus.

2. Minder warmte

Warm weer is ontzettend fijn natuurlijk. Echter was de zomer van vorig jaar (2018) wel heel heftig. Om dit te voorkomen, kun je kiezen voor minder tegels in de tuin. Warmte blijft namelijk langer hangen boven stenen. En al deze warmte is niet zo fijn voor kwetsbare mensen zoals bejaarden en baby’s.

3. Minder wateroverlast

Bomen en planten nemen regenwater op, maar als er geen groen is, kan dit niet. Dan moet het water naar de riolen gevoerd worden. Echter regent het door klimaatverandering steeds vaker en meer, waar de riolen niet op zijn gemaakt. Dan gaat het overtollige water naar plekken waar je het niet wil hebben: de kelder, of gewoon op straat. Dit wil je natuurlijk niet! Plant dus maar gauw meer planten in je tuin.

4. Meer geluk

Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen is gebleken dat mensen echt gelukkiger zijn als ze zijn omringd met groen. Mensen zijn het minst gelukkig in een stedelijk bebouwd gebied. Om jezelf blij te maken, kun je dus beter die tegels uit je tuin halen en vervangen door planten.

5. Gezellige vogels

Vogeltjes zijn hartstikke gezellig in de tuin. Het schattige gefluit is hét teken van de lente. Echter komen er geen vogels af op een tuin vol stenen. Bomen en planten, daar houden ze van. Hang een beetje vogelvoer in de boom, en je tuin wordt een vogelparadijs.

Julia van Rijn
ID: 8255

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven