Huis
Tuin
Video
& Pokon

Moestuinen voor beginners: de beste tips!

Wat leuk! Je bent van plan om zelf een moestuin(tje) aan te leggen en te starten met het kweken van eigen groenten. Misschien kun je wel wat tips gebruiken, hier komen ze!

Een eigen tuin, een plek onder de zon!

Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt over de plek van je moestuin. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de moestuin aanlegt op een plek waar minimaal 6 uur per dag zonlicht op schijnt. Het weer is in Nederland áltijd anders, daarom is het slim om je moestuin iets af te laten lopen. Zo stimuleer je de waterafvoer! Last but not least: hoe dichter je moestuin bij je huis ligt, hoe groter de kans dat je je plantjes niet vergeet. Slim!

Tijd om de moestuin aan te leggen

Inspecteer eerst de grond waar je je moestuin aanleggen wilt. Als de grond aan je laarzen plakt is hij nog te vochtig om ingezaaid te worden, de grond moet droog en kruimelig zijn. Voordat je aan de slag gaat met de grond is het slim om Pokon moestuin grond te gebruiken, deze grond werkt als grondverbeteraar. Schoffel vervolgens de grond goed door en gebruik daarna voor het egaliseren van de grond een hark.

Makkelijke groenten voor moestuindummies!

Als je net begint met ‘moestuinen’ is het slim om met makkelijke groenten te beginnen. Welke groenten makkelijk zijn? Denk aan sla, aardbeien, courgette, wortel, radijs, spinazie en snijbiet. Deze groenten hebben nauwelijks verzorging nodig, handig! Toch kan een beetje moestuin mest op zijn tijd geen kwaad, deze mest zorgt ervoor dat je planten meer weerstand hebben tegen ziektes en plagen. Én met deze mest kun je zorgeloos en heerlijk smullen van je oogst, het is namelijk een natuurlijke meststof!

Wil je meer weten over het bemesten en verzorgen van je moestuin? Op de website van Pokon lees je er meer over!

Lobke Taal
ID: 8366

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven