Huis
Tuin
Video

Mooi, milieuvriendelijk en makkelijk: een sedumdak

& Mobilane
Een gemakkelijk te monteren dak dat er ook nog eens mooi en groen uitziet? Denk eens aan een sedumdank! Met dit milieuvriendelijke dak creëer je binnen no-time een nieuwe, frisse uitstraling in jouw tuin.

Mooi en makkelijk

Groene dakbedekking is niet alleen mooi om te zien, maar ook erg nuttig. De sedumplantjes zijn in de zomermaanden namelijk extra aantrekkelijk voor bijen en vlinders en kunnen bovendien heel goed tegen droge periodes. De bakken hebben een eenvoudig kliksysteem, waardoor iedereen (ja, ook zonder kluservaring) zo’n sedumdak kan aanleggen. Ook handig: na aanschaf kunnen de bakken direct op het dak.

Waterballet of toch liever goede drainage?

Groenspecialist Mobilane zorgt er met hun cassettesysteem Mobiroof voor dat je op een eenvoudige manier een groen dak boven je hoofd hebt. Daarnaast is ook aan de vochtbalans gedacht. De bakken (cassettes) waarin de plantjes groeien, zijn voorzien van een substraat. Een soort open rij, waarin andere plantjes groeien. De cassette is gevuld met puinsteen, wat zorgt voor voldoende en geleidelijke afvoer van water en de opslag van regenwater. Zo voorkom je overbelasting van het rioleringssysteem.

Vergroening

In iedere cassette zijn zo’n 6 tot 8 verschillende sedumplanten te vinden, die met het seizoen mee kleuren. Van groen in het voorjaar, naar kleurrijke bloemetjes in de zomer en een warme kleur in het najaar. Daarmee biedt Mobiroof dus een mooie oplossing om ook in stedelijke gebieden groen toe te voegen aan de omgeving.

Ben je geïnteresseerd in zo’n mooi én milieuvriendelijk dak? Je leest er meer over op de website van Mobilane.

ID: 8302

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven