Huis
Tuin
Video

Handig! Deze ‘Natte krat’ zorgt ervoor dat al je plantjes water krijgen

Minder kraanwater gebruiken wordt, geheel terecht, al een langere tijd gestimuleerd door veel gemeenten. Rotterdammer Thijs van Ruth heeft hier iets op bedacht: de Natte krat. AD Wonen legde hier meer over uit.

De Natte krat zou ervoor moeten zorgen dat er meer regenwater gebruikt wordt in plaats van schoon kraanwater, bijvoorbeeld bij het water geven van je planten. Het is namelijk lang niet altijd nodig om kraanwater te gebruiken.

Natte krat

Thijs van Ruth is met het idee van de Natte krat gekomen. Dit is een bak waarin zo’n 400 tot 500 liter water kan en die is aangesloten op een regenpijp. Bovenop de krat groeien dan planten. Deze hebben dan altijd voldoende water tot hun beschikking.

Onderzoek

Er wordt nog veel onderzoek gedaan om de krat te perfectioneren. Zo wordt er nog getest hoe lang het water goed blijft, welke materialen het beste zijn en hoe schimmel voorkomen kan worden. Ook wordt er samen met de TU Delft en kwekerijen gekeken welke planten er gebruikt gaan worden.

Testen

Drie waterschappen, de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland hebben samen 20.000 euro ter beschikking gesteld om het project de testen en perfectioneren. Volgend jaar mei zou de Natte krat dan echt op de markt komen. Misschien heb jij er dan straks ook een in de buurt staan!

Julia van Rijn
ID: 8987

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven