Huis
Tuin
Video

3 manieren om onkruid op een milieuvriendelijke manier te verwijderen

Voor veel mensen is onkruid een grote ergernis in de tuin waar we het liefst zo snel mogelijk vanaf willen. Sinds een aantal jaren zijn chemische bestrijdingsmiddelen verboden, maar gelukkig zijn er ook andere manieren om van je onkruid af te komen. Hier vind je een aantal tips om onkruid op een milieuvriendelijk manier te verwijderen!

1. Onkruidbrander

Een handige manier om snel van je onkruid af te komen is een onkruidbrander. De brander heeft een lichte vlam die op de plant wordt gericht waardoor de planten kapot gaan en verschrompelen. Let wel goed op dat je deze brander niet gebruikt tijdens hele warme of droge dagen, dan heb je namelijk kans dat er brand ontstaat.

Inspiratie nodig voor een lekkere én leuke kruidenwand? Tom geeft tips!
Zelfmaakideeën

2. Onkruidborstel

Je kunt ook gebruik maken van een onkruidborstel. Met deze borstel kun je veilig het onkruid verwijderen door er met de borstel overheen te gaan. Kijk wel uit met kwetsbare bestratingen want met een harde onkruidborstel kun je deze beschadigen en dat zou zonde zijn!

3. Heet water

De makkelijkste manier om onkruid te bestrijden is heel simpel: heet water! Dit maakt de eiwitten in de onkruidplanten namelijk kapot en hierdoor gaan de planten dood. Door het onkruid te bestrijden met heet water breng je geen schade aan je tuin en is deze binnen de kortste keren onkruidvrij!

Daphne van Kaam
ID: 10318

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven