Huis
Tuin
Video

Zo bestrijd je naaktslakken op een milieuvriendelijke manier

Naaktslakken kunnen een ware plaag zijn in je tuin. Met dit regenachtige zie je ze ineens weer overal tevoorschijn komen. Leuk zulke beestjes, maar ze eten wel je favoriete planten op.

Knoflook

Waar slakken zeker niet van houden zijn knoflookplanten. Knoflook is namelijk giftig voor de slakken. Je kunt slakken dan ook wegjagen uit je tuin door knoflookplanten of door je planten met knoflook-extract in te sprayen.

Bierval

Niet alleen wij Nederlanders zijn er gek op, maar de naaktslak ook: bier. De slakken zijn voornamelijk gek op zoet bier. Dus tijd om ze in de val te lokken met een lekker, zoet biertje. Graaf in de tuin een plastic bak in en vul deze met bier. Slakken kruipen richting de bak en vallen erin.

Zeepsop

De zelfde bak constructie kun je ook vullen met zeepsop. Slakken houden van de zoete geur en komen hierop af.

Lok andere dieren

Naaktslakken hebben ook veel natuurlijke vijanden. Denk hierbij aan vogels, egels en eenden. Je kunt deze dieren dan ook naar je tuin lokken om zo van je naaktslakken af te komen. Wil je weten hoe je egels naar je tuin trekt? Lees dan dit artikel.    

Fotobronnen

Headerfoto: Leroy Huckett - Pexels

ID: 3038

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven