Huis
Tuin
Video

Huh?! Aan deze plant groeien zowel tomaten als aardappels

Ja, je hebt het écht goed gelezen. Sinds een tijdje bestaat er een bijzondere plant, waaraan zowel tomaten als aardappels groeien. Hoe dat werkt, leggen we je uit.

De tomtato

De bijzondere kruising tussen de tomaten- en aardappelplant heeft de toepasselijke naam tomtato (tomato+potato=tomtato) gekregen. Beide planten komen uit de nachtschadefamilie (solanaceae). Daardoor konden ze geënt worden, of simpel gezegd aan elkaar groeien. Dat levert zoete cherrytomaatjes en vastkokende aardappelen op.

Verzorging

Een tomtato-plant heeft geen al te moeilijke verzorging. De plant staat het liefst de hele dag in de volle zon. Dan hebben de tomaten de lekkerste smaak. Geef ‘m geregeld water, en zorg dat je om de zoveel tijd de plant ‘dieft’ en aardappelscheuten verwijdert.

Dieven

De tomtato dief je door de nieuwe scheuten uit de bladoksels te verwijderen. Als je deze niet verwijdert, dan zullen dieven zich verder ontwikkelen tot grotere takken. Een verspilling van energie, want de plant verandert dan uiteindelijk in een wilde struik met onrijpe mini-vruchten.  

Wil je ook zo'n bijzondere plant als deze? De tomtato-plant is te koop in april en mei bij een select clubje tuincentra

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Dan Gold - Unsplash
Artikelfoto: Bakker  

Bron: Beekenkamp

Christa Koeyvoets
ID: 8346

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven