Huis
Tuin
Video

Veel schaduw in je tuin? Deze planten vinden dat helemaal niet erg!

Heb je eindelijk dat tuintje waar je al jaren van droomde, staat ‘ie voornamelijk in de schaduw! Ontzettend jammer, maar niet getreurd! Ook hier kun je een prachtig groene tuin van maken!

Wie denkt dat alle planten veel licht nodig hebben om te overleven, heeft het goed mis! Er bestaan zogenaamde schaduwplanten, die het liefst weinig direct zonlicht pakken. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!

5 voordelen van een koude bak in je tuin tijdens de winter
Bloemen en planten

Coniferen

Ontzettend logisch, maar alle conifeersoorten houden van veel schaduw. Ze kunnen ook aardig goed tegen koude temperaturen, net zoals ze dat doorstaan in de bergen. Dit is vooral leuk in de winter, want dan heb je gewoon een kerstboom in de tuin staan!

Diverse soorten siergras

Siergras is niet alleen ontzettend trendy, maar geeft ook veel karakter aan je tuin. Ze kunnen wel meters hoog worden met prachtige pluimen, juist in de schaduw!

Kerstroos

De kerstroos groeit en bloeit ook fijn in de winter, dus doorstaat de schaduw prima! Je zult in de winter prachtige witte bloemen zien tussen je ietwat dorre tuin, want deze plant staat erom bekend de beste periode te ervaren in de winter.

Blauw schapengras

Deze plant is ontzettend leuk, want kleurt het hele jaar door blauwgrijs. Deze plant blijft mooi bolvorming, met de sprieten die alle kanten op groeien.

Varen

Diverse varens staan prachtig in de schaduw. Ze hebben mooie sierlijke bladen die het hele jaar groen blijven. Deze kunnen dienen als wat extra body, om de tuin wat meer op te vullen.

Esmée Duindam
ID: 9921

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven