Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je een robotgrasmaaier beter niet ‘s nachts aan kunt zetten

Een robotgrasmaaier in de tuin is ideaal. Je houdt gemakkelijk je gras op de juiste lengte zonder er zelf moeite voor te doen. Toch kan dit apparaat soms erg gevaarlijk zijn, en dan vooral in de nacht…

De robotgrasmaaier zou namelijk egels verwonden en soms zelfs doden. De Egelwerkgroep Nederland waarschuwt daarom voor deze apparaten.

Alleen overdag

Egelwerkgroep Nederland adviseert daarom om de robotgrasmaaier alleen overdag aan te zetten. ’s Nachts zijn egels namelijk actief, en dan kan het nog wel eens fout gaan. Daarnaast is het slim om de botssensoren en beschermkap van de maaiers lager af te stellen. Zo worden de dieren sneller opgemerkt. Er zijn daarnaast robotmaaiers die een speciale functie hebben waarbij alleen overdag gemaaid wordt en de nachtdieren beschermd zijn.

Ongelukken

De ongelukken worden veroorzaakt doordat veel robotgrasmaaiers niet stoppen als ze kleine obstakels tegenkomen. Ze slaan dan niet af en rijden gewoon door als ze een klein egeltje tegenkomen. Hierdoor worden ze vaak aan flarden gemaaid. Superzielig! Als je dit wilt voorkomen, kies dan voor een robotmaaier met mesjes die naar binnen klappen zodra ze iets raken. Zo voorkom je ongelukken en schade.

Julia van Rijn
ID: 8945

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven