Huis
Tuin
Video

Deze insecten zijn het meest schadelijk voor je tuin (en dit doe je eraan!)

Er is absoluut niks mis met insecten in de tuin. Veel beestjes zijn zelfs heel goed voor je planten en de grond. Toch zijn er wel een aantal insecten die je liever niet in je tuin wilt omdat ze bijvoorbeeld je planten opeten of zelfs ziek maken…

De volgende insecten zullen niet heel goed zijn voor je tuin en kunnen je tuin misschien zelfs helemaal verpesten.

De bladluis

Bladluizen zijn hele kleine beestjes die graag het sap uit je planten zuigen. Hierdoor gaan de bladeren dood. De bladluis kan allerlei kleuren hebben: groen, wit, zwart, geel, rood en paars. De volgende methoden werken goed om deze beestjes weg te houden:

  • Sproei met een harde straal je planten nat
  • Behoud insecten die bladluizen opeten, bijvoorbeeld lieveheersbeestjes en gaasvliegen
  • Besproei je planten met een spray van hete peper of knoflook

Rupsen

We kennen allemaal het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg: hij eet alles op wat hij tegenkomt, zo ook je planten, bloemen, groenten en fruit. Rupsen in de tuin zijn dus echt niet goed voor je planten.

Rupsen zijn moeilijk te verdrijven. Als je veel vogels in de tuin hebt, kunnen die je rupsen opeten. Daarnaast moet je je tuin gewoon goed checken op rupsen en eventueel afdekken zodat ze er niet bij kunnen.

De aardrups

De aardrups is eigenlijk hetzelfde verhaal als de gewone rups. Deze rups is alleen de voorganger van de nachtvlinder. Ze knabbelen vaak aan de stammen van planten, waardoor deze in zijn geheel dood kan gaan.

Aardrupsen kun je het beste gewoon met de hand van je planten. Als je ze aanraakt krullen ze op, dus schrik niet. Ook kun je aaltjes inzetten, maar dit is lastiger.

Kevers

‘Slechte’ kevers zijn lastig te herkennen. Niet alle kevers zijn namelijk slecht voor uw tuin. Lieveheersbeestjes kun je bijvoorbeeld gewoon houden. Appelspintkevers, bladsnuitkevers en de perenknopkevers kun je liever uit je tuin bestrijden.

Om de kevers uit je tuin te krijgen, moet je je tuin aantrekkelijk maken voor vogels en kikkers. Zij eten de beestjes namelijk op. Laat op spinnenwebben hangen, want spinnen eten ook kevers. Ook kun je kevers bestrijden met behulp van aaltjes.

Julia van Rijn
ID: 8477

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven