Huis
Tuin
Video

Last van slakken? Zo voorkom je dat ze je plantjes opeten!

Het wordt weer wat warmer en dat betekent dat allerlei dieren weer tevoorschijn komen. Een van die dieren is de slak. Deze beestjes doen in principe niet zoveel kwaad, behalve dan dat ze je plantjes opeten. Gelukkig is er een manier om dat te voorkomen.

Deze manier om slakken van je planten af te houden is erg diervriendelijk en de slakken blijven gewoon leven. Een win-win-situatie dus!

Hoe houd je slakken van je plant?

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een of meerdere rabarberbladeren. Leg deze naast je planten, gewoon op de grond. Slakken zijn gek op het rabarberblad en gaan dus hierop af om lekker te knagen. Ze zien je mooie planten dus helemaal niet staan!

Slakken uit de tuin

Als de slakken lekker op het blad zitten te eten, kun je ze natuurlijk laten liggen. Heb je ze liever uit je tuin? Pak dan simpelweg het blad op en breng hem buiten de tuin. Ze leven graag op vochtige plekken, dus leg het blad bijvoorbeeld bij een sloot of vijver.

Misschien wel vervelender: de naaktslak. Met deze tips bestrijd je deze op een milieuvriendelijke manier. 

Fotocredits
Headerfoto: Jovika Smileski - Unsplash

Bron: Libelle

Julia van Rijn
ID: 8057

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven