Huis
Tuin
Video

Dit is de snelste manier om je gras te maaien

Gras maaien kan een behoorlijke klus zijn als je een grote tuin hebt. Helemaal in de zomer moet je regelmatig maaien. Gelukkig zijn er een aantal tips waardoor het maaien van je grasveldje net iets sneller gaat.

Het maakt niet uit of je een hele moderne elektrische grasmaaier of een simpele handgrasmaaier gebruikt; je moet toch het hele veld af. Zo doe je dat op een efficiënte manier.

Begin met de randen

Als je je gras gaat maaien, kun je het beste eerst beginnen met de randen. Afhankelijk van de grootte van je gazon kun je een tot twee meter vanaf de rand naar binnen maaien.

Ga voor een patroon

Als je een patroon uitkiest en hierin blijft maaien, voorkom je dat je kriskras door je gazon gaat. Zo kun je zigzaggend heen en weer maaien of je gaat in een rondje waarbij je het rondje steeds kleiner maakt.

Tip: Slim is om ook elke keer als je je gras gaat maaien, je weer een ander patroon te kiezen. Zo voorkom je dat het gras in een richting groeit.

Als je een grasveldje in je tuin hebt, heb je misschien ook wel last van mollen. Op deze manier kun je deze op een diervriendelijke manier bestrijden. 

Fotocredits
Headerfoto: Daniel Watson - Unsplash

Bron: Reader's Digest

Julia van Rijn
ID: 7906

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven