Huis
Tuin
Video

Door dit in je tuin op te hangen lok je spechten naar je tuin

Word je blij van het horen en zien van een specht en zou je ze eigenlijk ook graag in je tuin willen zien? Hang dan een zogenaamd spechtblok op om ze naar je tuin te lokken. We leggen je uit hoe dit heel simpel zelf is te maken!

Van vogels in de tuin worden we altijd blij! Maar van het horen en vervolgens zien van een specht worden we misschien wel extra blij! De kleine timmervogels zijn niet alleen een mooie verschijning, ook het geluid dat ze produceren is erg leuk om te horen. Met hun scherpe snavel pikken ze in een rap tempo in boomstammen om vervolgens met hun kleverige tong insecten uit de boom los te peuteren en op te peuzelen of aan hun jonkies te geven.

Zou je graag meer spechten in je tuin willen zien? Hang dan een zelfgemaakte spechtenblok op! Het gaat momenteel erg goed met de bonte specht in Nederland, dus de kans dat er daadwerkelijk spechten op af komen is best groot! En daarnaast is het ook nog eens heel simpel te maken! 

Zo maak je zelf een spechtenblok

Je kunt heel makkelijk zelf een spechtenblok maken van een dikke boomtak of een haardblok.

Dit heb je nodig:

  • Een houtblok of een dikke tak
  • Een boor
  • Vogelpindakaas
  • Een haak
  • Touw

Stap 1:
Boor verschillende gaten in het hout van ongeveer 4 à 5 centimeter diep.

Stap 2:
Vul de gaten met de speciale vogelpindakaas, want spechten zijn niet alleen gek op insecten, maar ook op pindakaas! Gebruik bijvoorbeeld de achterkant van een lepel om de pindakaas lekker diep in de gaten te krijgen.

Stap 3:
Schroef vervolgens een haak boven in het hout en hang het spechtenblok met een touwtje aan een stevige boomtak. Let er natuurlijk wel even goed op dat het blok daar hangt waar een kat niet al te makkelijk bij komt.

Voorbeeld nodig?

Geen probleem! Deze jonge vogelvriend doet het wel even voor:

Marjolein Sintenie
ID: 8321

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven