Huis
Tuin
Video

Ga je snoeien? Deze stichting gebruikt snoeiafval voor chemokuren

Misschien heb je er wel eentje in de tuin staan: een taxushaag. Nog even en dan is het tijd om hem te gaan snoeien, wat niet alleen fijn voor het uiterlijk en de groei van je tuin is maar je kunt er ook nog iets moois mee doen: je kunt de twijgen doneren.

1 kubieke meter = 1 chemokuur

Iedere kubieke meter snoeiafval is goed voor één chemokuur. In 2018 konden er maar liefst 1766 chemokuren gerealiseerd worden door de inzameling van het snoeiafval. Wauw! Je moet alleen wel goed opletten: alles aan de taxus is namelijk giftig. Als je je taxushaag gaat snoeien moet je dit dus voorzichtig aanpakken, zeker met kinderen en dieren in de buurt. Het snoeisel kun je het beste opvangen door een oud laken onder de heg te leggen.

Taxus voor Hoop

De stichting die zich om deze actie bekommert is ‘Taxus voor Hoop’. Je moet nog wel even wachten met het snoeien van je taxus, het snoeiafval kan namelijk pas vanaf half juni inleveren. Houd de website van Taxus voor Hoop in de gaten voor meer informatie over het snoeien en de inzamelingsactie.

Maar... wellicht kun je nu alvast een mooie taxushaag planten om in de toekomst snoeiafval in te kunnen leveren! 

Fotocredits
Headerfoto: Eco Warrior Princess - Unsplash

Lobke Taal
ID: 7983

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven