Huis
Tuin
Video

Tip van Boer Tom: dit is je laatste kans om je fruitbomen nog te snoeien!

Heb jij fruitbomen in de tuin? Let dan even goed op, want boer Tom heeft een last minute tip, waar je vandaag nog wat mee moet doen! Klaar? Snoeien maar!

Fruitbomen snoeien in maart

Voordat je fruitboom deze lente weer in bloei gaat en lekkere vruchten gaat produceren is het belangrijk dat je de boom eerst nog even een kappersbeurt geeft. Snoeien dus! Wanneer? NU! Maart is namelijk de perfecte maand om te snoeien, omdat ze dan minder gevoelig zijn voor schimmels. Daarnaast lopen ze nu vroeger uit dan normaal vanwege de zachte winter. 

En omdat je nog maar een paar dagen hebt, helpt boer Tom je graag nog even herinneren: 

Zo snoei je fruitbomen

Allereerst knip je de kruisende en schurende takken weg (takken die elkaar kruisen of raken) zo blijft de boom genoeg licht krijgen en worden de vruchten voller er mooier. Ook rechtopstaande takken kunnen weggeknipt worden, deze takken kosten de boom veel energie en leveren vaak geen vruchten op. Zoals Tom graag zegt: snoeien is groeien!

Niet alleen voor je boom is het fijn om rond deze tijd van het jaar te snoeien, voor jezelf is het ook een stuk makkelijker! Er zitten nu nog geen bladeren en vruchten in de weg, handig!

Meer tuinklusjes die je in het vroege voorjaar kunt doen? 
Je leest het hier

Marjolein Sintenie
ID: 8092

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven