Huis
Tuin
Video
& POKON

Tips van Tom: 3 hacks tegen slakken!

Deze week neemt Tom je mee in de wereld van de moestuintjes, met als onderwerp: slakken! Heb jij een moestuin en last van slakken? Dan heeft Tom nog wel wat tips voor je.

1. Bedek de bodem met cacaodoppen

Slakken houden niet zo van scherpe randen, dus zijn cacaodoppen een goede oplossing! Bedek de bodem van je moestuin rijkelijk en je zult zien: de slakken blijven weg.

2. Bier is de oplossing!

Niet voor jou, maar wel voor je slakkenprobleem! Slakken worden namelijk aangetrokken door de geur van bier en daar kun jij gebruik van maken. Hoe? Schenk een flesje bier in een glas en graaf het glas in. Zo vallen de slakken in het biertje! Je kunt 'm daarna alleen niet meer drinken, jammer.

3. Slakkenkorrels

Weet je je echt geen raad meer en wil je gaan voor een snelle, effectieve oplossing? Dan zijn slakkenkorrels misschien iets voor jou. Deze korrels zijn in trek bij de slak en na het eten voelen ze zich vol, ze zullen zich daardoor weer terug trekken naar hun schuilplaats en wegblijven uit je moestuin.

Ga voor meer tips tegen slakken naar de website van Pokon.

Lobke Taal
ID: 8401

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven