Huis
Tuin
Video

Met deze tips wordt je tuin nóg groener

Er zijn steeds meer acties gaande voor meer groen in de tuin. Er zouden meer planten en minder stenen in de tuin moeten liggen. Wij zijn fan! Om je tuin zo groen mogelijk te maken en houden, gaf hovenier Ad Kruik een aantal tips aan AD Wonen.

Ad Kruik is hovenier en weet dus alles van groen in de tuin. Daarnaast geeft hij communicatietrainingen aan verkopers in tuincentra. Op AD Wonen geeft hij onder andere de volgende tips: 

Chemische middeltjes

Volgens Ad Kruik gebruiken we veel te veel chemische middelen voor de planten als deze ziek zijn. In plaats daarvan kun je beter eerst informatie vragen bij plantenverkopers. Misschien hebben zij wel een natuurlijke oplossing voor je verwelkende plant.

Verzorging

Een natuurlijke oplossing kan zijn dat je je plant beter of anders moet verzorgen. Misschien staat de plant niet op de goede plek en krijgt hij te veel of te weinig zonlicht. De plant kan ook in verkeerde grond staan waardoor hij het niet goed doet. Door hier rekening mee te houden wordt je tuin waarschijnlijk al snel een stuk groener.

Niet te netjes

Probeer je tuin niet altijd zo netjes mogelijk te houden. Een takje hier of een blaadje daar kan echt geen kwaad. Sterker nog, dit soort natuurlijk ‘afval’ is heel goed voor je tuin. Dode bladeren zorgen namelijk voor bodemleven wat weer goed is voor je planten én dus zorgt voor een groenere tuin.

Minder tegels

Zoals al eerder gezegd wordt je tuin groener als je minder tegels hebt liggen. Ad Kruik raadt aan om maximaal 40% van de tuin te betegelen. Plant de rest vol met planten, bloemen of gras.

Julia van Rijn
ID: 8181

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven