Huis
Tuin
Video

Dit is waarom tuinieren goed is voor je mentale gezondheid

Als je een beetje van tuinieren houdt, dan kom je vast helemaal tot rust als je bezig bent met je tuin. Dit is niet voor niets, tuinieren is namelijk ontzettend goed voor je mentale gezondheid. We leggen je uit waarom.

We verteld je eerder al dat tuinieren heel goed is voor de lijn, maar de activiteit blijkt voor nog veel meer dingen goed te zijn. 

Lekker ontspannen

De voornaamste reden waarom tuinieren zo goed voor je mentale gezondheid is, is omdat het ontspannend werkt. Door in de tuin te werken, voel je minder stress en en meer rust en vrede. Volgens de Britse universiteiten van Westminster en Essex heeft 30 minuten tuinieren per week al een positief effect op je gezondheid.

Omgeven door natuur

Je hoort vaak dat buiten zijn goed voor je lichaam is, maar dit geldt ook voor je mentale gezondheid. Zo zegt de Amerikaanse universiteit van Michigan dat de buitenlucht zorgt voor minder depressieve gevoelens en meer positiviteit. Dit in combinatie met beweging maakt het dat je je fijner voelt tijdens tuinieren.

Julia van Rijn
ID: 8525

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven