Huis
Tuin
Video

Zo verzorg en snoei je de vlinderstruik

De vlinderstruik is een schoonheid waar je de hele zomer van kunt genieten. Daarnaast zijn ook bijen en vlinders gek op deze struik zoals de naam al doet vermoeden. Meer weten over de verzorging en het snoeien van de vlinderstruik? Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje!

Verzorging

Een groot voordeel aan de vlinderstruik is dat deze supermakkelijk is in de verzorging. De struik heeft eigenlijk weinig tot geen verzorging nodig. Je kunt de vlinderstruik wel in het voorjaar wat voeding geven, zo kan de struik het nieuwe jaar goed starten! Wel kan de vlinderstruik last krijgen van bladluis. Je kunt aan de bladeren zien of jouw vlinderstruik bladluis heeft, deze zullen dan omkrullen en loslaten. Door bladluis zal de struik minder vol zijn en dus is het slim om dit zo snel mogelijk te bestrijden.

Zo maak je een prachtige houten plantenbak voor in je tuin
Zelfmaakideeën

Snoeien

De vlinderstruik kun je het best snoeien in de maanden februari en maart. Het is handig om voor je gaat snoeien uit te zoeken of er nog strenge vorst verwacht wordt. Als het na het snoeien gaat vriezen kan de struik namelijk invriezen. Wanneer de vlinderstruik dan gaat bloeien zullen de takken die bevroren zijn geweest niet meer bloeien, superzonde dus! Wanneer je ziet dat een tak niet meer bloeit kun je deze het best gelijk afknippen, deze zal hoogstwaarschijnlijk niet meer gaan groeien.  

Het snoeien van de vlinderstruik is belangrijk omdat wanneer je deze niet snoeit hij te groot zal worden en minder mooi zal bloeien. Voor het snoeien kun je een snoeischaar met aambeeld gebruiken, deze beschadigt de plant het minst. Voor de dikke takken kun je gebruik maken van een takkenschaar. Zorg er altijd voor dat de scharen schoon en scherp zijn voor je aan de slag gaat. Je hoeft niet bang te zijn dat je verkeerd snoeit want een vlinderstruik loopt altijd weer uit. Je kunt er dus lekker op los snoeien!

Fotocredits:

Headerfoto: Oldiefan - Pixabay

Daphne van Kaam
ID: 10130

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven