Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je nú je gazon moet zaaien

Tussen half augustus tot half oktober is hét moment om je gazon te zaaien. Wil je weten waarom en hoe je dat doet? We leggen het je uit:

Waarom nu?

In deze tijd van het jaar is de grond de perfecte temperatuur om je gazon aan te leggen. De zaadjes kunnen nog ontkiemen in deze grond, waardoor het gras tijd heeft om te groeien voordat de vorst weer komt. Daarnaast valt er weer meer regen, wat een must is om succesvol een gazon aan te leggen. Je kunt een gazon ook in de lente aanleggen, alleen dan ontstaat het nadeel dat er ook veel onkruid tussen kan groeien. De kans hierop is in september minder groot. Daarnaast is er een gelijkmatigere groei in het najaar. 

Hoe doe je dat?

Zorg dat de oppervlakte onkruidvrij en losgemaakt is van compost. Als de grond niet los genoeg is, kan het water namelijk niet weglopen. De bovenste laag van de grond moet goed gevoed zijn met bijvoorbeeld koemest, zodat je een vruchtbare basis hebt om in te zaaien. Zorg dat je op een windstille en droge dag gaat zaaien. Hark de zaadjes lichtjes in de grond en rol ze daarna goed in. Het zware werk is nu gedaan!

Vochtig houden

Zorg dat je deze grond nu goed vochtig houdt, want dit is essentieel om de zaadjes te laten ontkiemen en het gras te laten groeien. Wees geduldig, want het zal enkele weken duren voordat je gazon echt zal gaan groeien.

Esmée Duindam
ID: 9195

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven