Huis
Tuin
Video

Deze dingen in de tuin kun je in maart al doen

Het is dan misschien nog geen lente, je tuin heeft toch al wat aandacht nodig. In maart kun je namelijk alvast beginnen met het klaarmaken van je tuin.

Snoeien van planten en struiken

Een aantal planten kun je in maart al gaan snoeien. Denk aan de rozenstruik, lavendel en vlinderstruik. Sommige (bladverliezende) hagen, zoals de beukenhaag of liguster, kunnen ook wel een snoeibeurt gebruiken. Daarnaast begint het onkruid deze maand weer op te komen. Dit kun je ook alvast gaan wieden.

Het gazon en je grasmaaier

In maar kunt je al een beginnetje maken aan het maaien van het gras. Zet de grasmaaier dan op de hoogste stand. Zorg er wel voor dat het gras al droog is. Je kunt gelijk van de gelegenheid gebruik maken om je grasmaaier te checken en een opknapbeurt te geven. Daarnaast kun je kale plekken in je gazon alvast weer zaaien. Zo heb je in de zomer weer een mooi gevuld gazon.

Vogelhuisjes

Vogels zijn ondertussen al op zoek naar een plek om te broeden. Hang daarom alvast een nestkastje in je tuin als je van vogels houdt, of maak het kastje schoon wanneer je er al een had hangen. Hang hem niet in de volle zon en zorg ervoor dat er niks naar binnen kan regenen. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten bij het ophangen van het vogelhuisje. 

Slakken

Liever geen slakken in de tuin? Haal ze dan nu alvast weg. In april leggen de beestjes namelijk eitjes waar nog meer slakken uitkomen. Voorkom dus een slakkenplaag. Koffiedik of koperen ringen rond je planten schrikt slakken af. Ook deze tips helpen om deze dieren weg te houden. 

Aanslag verwijderen

Op een zonnige dag kun je alvast beginnen met wat schoonmaakklusjes. Zo kun je de groene aanslag op je tuinmeubelen of tegels alvast verwijderen. Dit kun je doen met een hogedrukreiniger, maar niet iedereen heeft deze. Je kun de aanslag ook verwijderen met wat azijn en water. Besproei de aanslag hiermee, laat even inwerken en schrob het eraf. 

Om je tuin lenteklaar te maken, heb je wel het juiste gereedschap nodig. Deze tools horen thuis in jouw tuin-gereedschapskist. 

Fotocredits
Headerfoto: Eco Warrior Princess - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle BE

 

ID: 4545

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven