Huis
Tuin
Video

Dit soort voer is in de lente het beste voor de vogels in je tuin

In de winter hangen we vetbollen op voor de vogels, maar wist je dat je vogels in de lente ook kunt verwennen met een lekker hapje? In dit seizoen eten ze alleen wel wat anders dan in de winter.

In de lente zijn vogels druk bezig met een partner zoeken, een nestje bouwen, broeden, voeren van de jonkies en ga zo maar door. De dieren hebben hiervoor dus best wel wat voedsel nodig. Hier kun jij wel een handje bij helpen.

Wat hebben vogels nodig in de lente?

In de lente hebben de vogeltjes erg behoefte aan eiwit en kalk. Normaal halen ze dit uit zelfgevonden wormen, rupsen en insecten, maar deze zie je weinig met slecht weer. Om vogels een beetje te helpen kun je in de dierenwinkel meelwormen of sprinkhanen kopen. Voor kalk kun je wat fijngestampte eierschalen in de tuin leggen. Geef ze echter nooit melk.

Geen vetbollen

In de lente is het wat warmer waardoor vogels minder behoefte hebben aan vet. Het is dus niet nodig om vetbollen op te hangen. Ook grote pinda’s of andere noten hoeven niet, kleine vogels kunnen dit namelijk niet verteren. Haal in plaats hiervan dus gewoon een voedermix.

Geen netjes

Kijk heel goed uit met plastic netjes vogelvoer. Hier kunnen kleine vogels namelijk lelijk in verstrikt raken met hun pootjes of snavel. Ook zijn deze netjes slecht voor het milieu en eindigen vaak als zwerfafval. Strooi daarom het vogelvoer rond of doe het in een bakje.

In de winter hebben vogels dus ander voer nodig dan in de lente. Wij vertellen je alles wat je moet weten over vogelvoer in de winter. En dit moet je nu alvast doen als je deze lente vogels wil laten nestelen in je tuin. 

Fotocredits
Headerfoto: Arnice Backstorm - Pixabay

Bron: Libelle BE

Julia van Rijn
ID: 8046

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven