Huis
Tuin
Video

Zie jij de laatste tijd ook zo weinig vogels? Hier komt het door

Waar het een tijdje terug nog wemelde van de vogels, zie je er nu (hartje zomer) bijna geen meer. En degene die je wel ziet, zien er niet goed uit. Veel mensen vroegen zich af waarom dit is, en de Vogelbescherming geeft antwoord op deze vraag.

Het lijkt misschien iets om je zorgen over te maken, maar volgens de Vogelbescherming is er geen reden tot paniek.

Het broedseizoen

De voornaamste reden dat je bijna geen vogels meer ziet heeft te maken met het broedseizoen. Dit seizoen is namelijk nu voorbij, dus er is geen reden meer voor de vogels om op te vallen. De jongen zijn uitgevlogen en er is voldoende eten beschikbaar. Opvallen is nu juist gevaarlijk, want dan vallen de vogels ook op bij natuurlijke vijanden.

In de rui

De vogels die je wel ziet, lijken er niet zo goed aan toe te zijn. Niets is echter minder waar, want de vogels zijn gewoon in de rui. Rond augustus vallen de oude veren uit. Hierdoor wordt vliegen, dus dus ook vluchten voor vijanden, lastig. Ze blijven daarom dus ook liever onder de radar. Over een tijdje zien ze er echter weer fit uit, met nieuwe veren.

Julia van Rijn
ID: 8997

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven