Huis
Tuin
Video

5 tips voor betalen in het buitenland

Ga je binnenkort op vakantie? Dan moet je naast het inpakken van je koffer en het boeken van je tickets ook nadenken over hoe je gaat betalen in het land zelf. Wij geven je hiervoor een aantal tips

Betalen in het buitenland gaat soms namelijk net iets anders dan we gewend zijn in Nederland. Je kunt dus maar beter goed voorbereid zijn.

1. Check of je kunt binnen in het land van bestemming

Ga altijd eerst bij je bank na of je in je vakantieland wel gewoon kunt pinnen. Waarschijnlijk kun je je betaalpas wel gewoon gebruiken in Europa. Als je buiten Europa op vakantie gaat, dan moet je dat eerst online instellen. 

2. Houd rekening met koersopslag

Ga je naar een land waar ze geen euro gebruiken? Dan krijg je te maken met koersopslag als je geld pint. Dit is een percentage dat de bank berekent bij de omrekening van andere valuta. Dit bedrag verschilt vaak per bank.

3. Neem cash geld mee

Neem altijd een bedrag cash geld mee op vakantie. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte gebeurtenissen, bijvoorbeeld als er geen pinautomaat in de buurt is. Pas natuurlijk wel altijd op voor diefstal en berg het geld goed op. 

4. Wissel pas geld in het buitenland

Ga je naar een land met een andere valuta? Wissel je geld dan pas als je op bestemming bent. Ondanks dat het slim lijkt om dat in Nederland al te toen, is hier de koersopslag een stuk hoger. Wissel je geld dus als je in je vakantieland bent. Dit kun je vaak gewoon doen op het vliegveld.

5. Gebruik liever geen creditcard

Een creditcard is handig voor noodgevallen, maar gebruik hem niet als vaste betaalpas. Een creditcard gebruiken in het buitenland is namelijk heel duur. Er wordt per keer minimaal 4,50 euro in rekening gebracht en dat is ontzettend zonde! Buiten de eurozone betaal je hiernaast ook nog eens koersopslag wat ook aardig aan kan tikken.

Julia van Rijn
ID: 8965

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven