Huis
Tuin
Video

Let op: door deze 5 dingen zou je de borg van je huurhuis niet terug kunnen krijgen!

Woon je in een huurhuis? In de meeste gevallen heb je dan voordat je erin kwam één of twee keer de huur extra moeten betalen als borg. Maar wist je dat je met een paar domme foutjes de borg helemaal of voor een deel niet terug kan krijgen? Wij zetten de 5 belangrijkste voor je op een rijtje.

1. Hete pannen op het aanrecht zetten

Dit gebeurt meestal niet met opzet, maar je hebt vast wel eens meegemaakt dat een te hete pan opeens op het aanrechtblad is beland! Hiermee moet je dus heel erg oppassen, omdat dit voor brandplekken kan zorgen in het werkblad. En wij kunnen je alvast vertellen, je huisbaas is daar niet blij mee!

5 slimme manieren om geld te verdienen met je huis
Bankzaken

2. Binnen roken

Voor sommige mensen is dit heel normaal, de ander vindt dit juist vies. Maar als je in een huurwoning woont, kun je het beter niet doen! Hierdoor kunnen namelijk de muren, vloeren, gordijnen en het plafond helemaal geel worden. Wil je dit toch doen? Zorg er dan voor dat je alles verft voordat de huisbaas het huis komt controleren.

3. De wastafel schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddel

Wanneer je de wastafel of het bad schoonmaakt met bijvoorbeeld schuurmiddel, kan het zo zijn dat het glazuur er vanaf gaat. Doe dit dus niet! Ook het schoonmaken met schuursponsjes moet je mee oppassen. Dit kan namelijk ervoor zorgen dat er krassen komen in de wastafel en dat wil je natuurlijk niet.

4. Geen viltjes onder stoelen

Deze tip is heel belangrijk als het gaat om het niet beschadigen van je huurhuis. Wanneer je geen viltjes onder de stoelen doet, beschadigt de vloer heel snel. Vaak zitten deze beschadigingen er zo diep in dat je ze er ook niet zomaar weer uit krijgt. Superzonde natuurlijk! Koop daarom gewoon even wat viltjes om de vloer en de stoelen te beschermen.

5. Gaten in de muur niet repareren

Natuurlijk wil je ook weleens wat aan de muur hangen en het is dan ook echt niet erg om wat gaten in de muur te boren. Belangrijk is wel dat je die gaten voordat je weggaat uit je woning dichtmaakt! Dit kan je gewoon zelf doen met wat plamuurmiddel en je muren zien er zo weer uit alsof er niks is gebeurt.

Let er dus goed op wat je wel en niet doet in een huurhuis, je borg kan je weer goed gebruiken wanneer je naar een nieuwe woning gaat! 

Fotocredits

Headerfoto: Eigen Huis en Tuin 

Alieke van Rijn
ID: 9737

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven