Huis
Tuin
Video

7 tips om energie te besparen in de zomer

Bij energie besparen denk je waarschijnlijk al snel aan de winter, bijvoorbeeld door de kachel een tandje lager te zetten. In de zomer valt echter ook veel te besparen, bijvoorbeeld met behulp van deze 7 tips.

In de zomer valt namelijk meer energie te besparen dan je denkt…

1. Houd je huis koel

Als het warm is, wil je je huis natuurlijk koel houden. Een airco of ventilator kost veel energie (en geld!) dus je kunt het beter op een natuurlijke manier doen. Houd bijvoorbeeld overdag alle ramen, deuren en gordijnen gesloten, en open de ramen ‘s avond weer. Zo heb je een koel huis zonder energie te verbruiken.

2. Gebruik geen airco

Werkt bovenstaande tip niet en is het nog steeds warm binnen? Dan kun je wel wat hulp gebruiken met de verkoeling. Gebruik dan geen airco, want deze verbruikt ontzettend veel energie en is een stuk duurder. Een ventilator is dan een duurzamere optie.

3. Droog de was buiten

De zomer is het ideale seizoen om je was buiten te laten drogen. Je hoeft je wasdroger dus niet aan te zetten waardoor je veel energie en geld bespaart. Benieuwd hoe veel? Lees het hier

4. Sproei met regenwater

Veel mensen besproeien hun tuin met schoon drinkwater, en dit is eigenlijk hartstikke zonde. Je kunt beter een regenton aanschaffen en hier water mee opvangen. Besproei hiermee vervolgens je tuin en bespaar heel veel geld.

Tip: Misschien zet je in de zomer wel eens een opblaaszwembad in de tuin. Dit water kun je na gebruik ook goed hergebruiken en er je planten mee besproeien!

5. Gebruik duurzame tuinverlichting

Als je ‘s avond nog lekker in de tuin zit, wil je hier natuurlijk een lichtje bij. Gebruik dan wel tuinverlichting op zonne-energie. Deze laadt overdag op om ‘s avond je tuin te verlichten. Perfect om energie te besparen én je hoeft niet in de weer met stroomkabels.

6. Zet de thermostaat uit

Logisch dat je in de zomer de verwarming niet aanzet, maar de thermostaat kan soms wel vanzelf aanslaan als het iets frisser in huis is. Hartstikke zonde natuurlijk! Zet de thermostaat dus uit of op zomerstand, zodat je hier niet onnodig energie aan verspilt.

7. Zet apparaten uit

Als je ‘s zomers veel tijd buiten spendeert, heb je alle apparaten, bijvoorbeeld de tv of lampen, binnen niet nodig. Zet deze dus uit en haal (als het kan) de stekker eruit. Buiten het feit dat deze apparaten warmte afgeven, verbruiken ze ook veel energie. Voorkom dit door ze uit te schakelen.

Julia van Rijn
ID: 8826

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven