Huis
Tuin
Video

Gaat je kind naar de middelbare school? Dan moet je dit allemaal regelen

Als je kind de basisschool verlaat en naar de middelbare school gaat, verandert er veel. Niet alleen voor je kind, maar ook als ouder, en dan vooral financieel gezien. Met deze dingen moet je allemaal rekening houden.

De middelbare school brengt namelijk meer met zich mee dan de basisschool. Daarom is het handig om van tevoren al over deze dingen na te denken. 

Schoolgeld

Als ouder betaal je geen lesgeld voor de middelbare school van je kind. Echter zijn er wel andere kosten aan verbonden. Zo is er de zogenaamde ouderbijdrage. Deze is niet verplicht, maar je kind kan wel uitgesloten worden van bepaalde activiteiten, bijvoorbeeld een schoolreis,  als deze niet is betaald.

Boeken

De meeste boeken worden gratis ter beschikking gesteld voor scholieren. Wel is het zo dat als de boeken aan het einde van het jaar beschadigd zijn, je hier een bedrag voor moet betalen. Het kan wel zo zijn dat je kind zelf een atlas of rekenmachine moet aanschaffen. Ook maken steeds meer scholen gebruik van tablets die je zelf moet kopen.

Andere benodigdheden

Natuurlijk heeft je kind ook andere schoolspullen nodig. Denk aan een agenda, schriftjes, pennen, gymspullen et cetera. Veel van deze items worden ook al gebruikt op de basisschool, dus er is al een begin. Je kunt het bij deze spullen zelfs zo duur maken als je wil.

Zakgeld

Hoe ouder je kind wordt, hoe meer geld hij of zij wil gaan uitgeven. Denk aan de schoolkantine of leuke dingen doen met vrienden. Maak daarom goede afspraken over het zak- of kleedgeld en maak eventueel aan bankrekening aan. Zo wordt hij of zij steeds zelfstandiger.

Julia van Rijn
ID: 9115

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven