Huis
Tuin
Video

Met deze investering stijgt de waarde van je huis enorm

Sta je op het punt je huis te verkopen en wil je de verkoopprijs een beetje opkrikken? Wellicht moet je dat ene kamertje dan toch maar verbouwen tot extra badkamer…

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een huis met meerdere badkamers veel meer oplevert in de verkoop. 

Meerdere badkamers steeds populairder

Het komt steeds vaker voor dat huizen over meerdere badkamers beschikken, zowel in Nederland als daarbuiten. Zo bleek uit onderzoek van de Belgische woonstichting Steunpunt Wonen dat in 2005 nog maar 8% van de Belgische woningen meerdere badkamers had, terwijl dat in 2018 al 33% was.

Er zijn meerdere redenen waarom huizenbezitters een extra badkamer op het verlanglijstje zouden kunnen hebben staan. Ten eerste kan het zijn dat ouders en kinderen tegenwoordig wat preutser zijn en graag wat meer privacy hebben in de badkamer. Een voorbeeld hiervan is een samengesteld gezin, waarin er meerdere kinderen van beide partners over de vloer komen.

Overwaarde

Wanneer je besluit een huis met twee badkamers te kopen of een tweede badkamer te bouwen, dan kost dit natuurlijk een hoop extra, maar ook vergroot dit de kans dat je daarna je woning met overwaarde verkoopt. 

Wat levert het precies op?

Huizen met een tweede badkamer worden volgens een Belgische expert van een vastgoedgroep namelijk gemiddeld voor een prijs verkocht die 6,8% hoger is. Een derde badkamer kan daarentegen zelfs 12,5% extra opleveren. Hierdoor is een extra badkamer een supergoede investering voor je huis. 

Esmée Duindam / Marjolein Sintenie
ID: 9177

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven