Huis
Tuin
Video

Het zal je maar gebeuren: huisoppervlakte veel kleiner dan vermeld tijdens de koop

Misschien sta je er niet direct bij stil wanneer je een huisbezichtiging doet, maar het meten van de oppervlakte van het pand is heel belangrijk. Een koper van een pand in Veldhoven kwam erachter dat zijn gekochte huis 17 vierkante meter kleiner was dan dat er in de papieren stond.

De nieuwe eigenaar van het huis kwam vrij snel achter het verschil in afmetingen, omdat tijdens het verhuizen een gedeelte van zijn meubels niet pasten. Na een grondige meting bleek het huis niet 105 vierkante meter, maar 88 vierkante meter te zijn. De makelaar heeft de fout bekend, maar weigerde een schadevergoeding te betalen.

In het verleden is dit vaker voorgekomen, zeker in tijden van een krappe woningmarkt. Vooral in de grote steden waar de prijs per vierkante meter snel oploopt, werd hier wel eens mee geknoeid door de makelaren. Inmiddels heeft de rechter van de Hoge Raad bepaald dat er een schadevergoeding van €34.607 betaald moet worden aan de eigenaar voor de ontbrekende meters. 

Natuurlijk zou je ervan uit moeten kunnen gaan dat de informatie van je makelaar gewoon klopt, maar het is altijd handig om toch een rolmaat mee te nemen bij de eerste of tweede bezichtiging. 

Fotocredits:

Header: Margot Polinder - Unsplash

Bron: AD

Esmée Duindam
ID: 9170

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven