Huis
Tuin
Video

Verbouwen wordt steeds populairder en dit is waarom

Investeren in je eigen woning door te verbouwen wordt steeds populairder. Dit blijkt uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). In 2014 gaven we in Nederland nog 2,9 miljard euro uit aan verbouwingen, in 2018 was dit al gestegen tot 5,9 miljard. Een stijging van maar liefst 103 procent. Maar waarom is verbouwen eigenlijk nu zo populair?

Reden populariteit verbouwen

Een dakkapel erbij voor wat extra ruimte, een aanbouw in de tuin: het wordt steeds geliefder. De populariteit heeft ten eerste te maken met het inkomen van Nederlanders. Momenteel hebben mensen iets meer te besteden. Maar een andere belangrijke oorzaak is de torenhoge huizenprijzen. De prijzen zijn zo hoog geworden, dat het interessanter wordt om je eigen huis te verbouwen.

Drukte aannemers

Dit resulteert in aannemers die het erg druk hebben en in wachtlijsten, waardoor je vaak niet meteen aan de slag kan met je gewenste plan. Ben je van plan om in de toekomst te gaan verbouwen? Dan is het dus slim om je hier alvast op te oriënteren. 

Fotocredits:

Headerfoto: Milivoj Kuhar - Unsplash
Bron: RTL ZNieuws.nl

Julia Dilissen
ID: 8966

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven