Huis
Tuin
Video

Zo verduurzaam je je huis met een voordelige lening

Natuurlijk wil je bijdragen aan het milieu door je koophuis te verduurzamen, maar dit kan een flink prijskaartje hebben. De banken helpen je nu met een speciale lening.

Er zijn meerdere manieren om geld te lenen voor het verduurzamen van je huis. Je kunt bijvoorbeeld je hypotheek verhogen, maar dit is niet heel voordelig. De rente blijft vrij hoog, waardoor je uiteindelijk meer kosten hebt. Gelukkig bestaat er ook een voordeligere optie. Zo kun je een persoonlijke lening aanvragen speciaal voor een duurzame verbouwing. Dit is gunstiger, omdat je een stuk minder rente betaalt!

Nationale Energiebespaarlening

De bekende banken zoals Rabobank, ING en ABN Amro hebben speciale leningen opgezet, vanwege het Klimaatakkoord van 2030. Banken zoals Rabobank en ABN Amro sturen je door naar partners die onderdeel zijn van de Nationale Energiebespaarlening. Dit is een mogelijkheid gecreëerd door de overheid, waardoor je tot 25.000 euro kunt lenen tegen een lage rente van rond de 2%.

Zelf bepalen

Je kunt dit geld gebruiken voor bijvoorbeeld het beter isoleren van je woning, het aanschaffen van een warmtepomp en het kopen en plaatsen van zonnepanelen. Je kunt zelf kiezen hoe je dit geld besteedt, maar je moet natuurlijk wel aan kunnen tonen dat het geld daadwerkelijk voor verduurzaming gebruikt is.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden, neem dan contact op met je bank. Voor verdere informatie over de Nationale Energiebespaarlening, kun je ook terecht op de website van de Rijksoverheid.

Fotocredits:

Header: MariaGodfrida - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9193

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven