Huis
Tuin
Video

Waar of niet waar: je hebt een vast contract nodig voor een hypotheek

Als je van plan bent om binnenkort een huis te kopen, dan ben je vast ook aan het bekijken of je überhaupt wel een hypotheek kunt afsluiten. Want heb je eigenlijk per se een vast contract nodig? Hoe zit dat als je een tijdelijk contract hebt? En wat als je geen intentieverklaring kunt krijgen? Wij vertellen in dit artikel in welke gevallen je gewoon een hypotheek kunt afsluiten!

Contract voor bepaalde tijd

Doordat er tegenwoordig veel minder vaste contracten worden uitgedeeld dan vroeger, kan je gelukkig nu ook zonder vast contract een hypotheek krijgen. Wel verschilt dit per situatie en heeft ook je inkomen hier invloed op. 

Heb je een contract voor een bepaalde tijd? Dan kun je altijd aan je werkgever een intentieverklaring vragen! Dit is een verklaring waarin staat dat als je blijft functioneren, zoals je nu doet, je een vast contract krijgt. In de meeste gevallen is deze verklaring genoeg om een hypotheek op aan te vragen!

Zoveel spaargeld heb je nodig als je een huis wilt kopen
Bankzaken

Zonder intentieverklaring

Wanneer je geen intentieverklaring kunt krijgen van je werkgever, maakt het de situatie wat lastiger. Gelukkig bestaat er wel een alternatief voor deze verklaring. Hiervoor is namelijk de Inkomensbepaling Loondienst in leven geroepen.

Dit is een methode waarbij ze kijken naar UWV Verzekeringsbericht en hierin staat je arbeidsverleden en het inkomen dat je altijd hebt gehad. Ze kunnen zo je maximale inkomen berekenen en op deze manier kunnen ze ook kijken of er een hypotheek kan worden aangevraagd. Benieuwd waar je dit kunt checken? Dan kan via deze website!

Flexwerker

Heb je niet een standaard loon, maar werk je als flexwerker voor bijvoorbeeld een uitzendbureau? Dan kun je gebruik maken van een perspectiefverklaring. Hierbij wordt gekeken naar de toekomstige mogelijkheden om aan een inkomen te komen. Wanneer een hypotheekverstrekker dan ziet dat er genoeg mogelijkheid is en vertrouwen krijgt dat er altijd inkomen zal zijn, kan je ook een hypotheek aanvragen. Op deze manier hoef je dus geen vaste loon of baan te hebben, maar kun je wel een huis kopen!

We kunnen dus zeker zeggen dat het mogelijk is om zonder vast contract gewoon een hypotheek aan te vragen! Ben je benieuwd hoe hoog je hypotheek maximaal kan zijn? Daar lees je hier meer over.

Fotocredits

Headerfoto: Pixabay - Geralt

Bron

Hypotheker

Alieke van Rijn
ID: 10099

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven