Huis
Tuin
Video
Badkamer

Baksteenvoegen repareren

Heb je een muurtje met beschadigde voegen? Van die stukken tussen de bakstenen die niet helemaal meer in orde zijn? Geeft niks, dat heb je echt zó gefixt.

Voor beschadigde voegen bestaat namelijk een speciaal product waarmee je de boel weer op kunt vullen. Dit voegmiddel van Alabastine hebben wij ook gebruikt, bij dit huis. Het middel is er speciaal voor bakstenen aan de buitenkant van je huis (of schuur, of schutting...).

ZO GEPIEPT

  • Voordat je begint, maak je eerst de muur stofvrij met een borsteltje. Maak het vervolgens nat met een sponsje. Als je dan straks met je voegmiddel knoeit, kan je het weer makkelijk wegvegen. 
  • Kies vervolgens de kleur voegmiddel die past bij jouw buitenvoegen: donkergrijs, grijs of zilvergrijs. Stop de koker in het kitpistool en vul de voeg zo volledig mogelijk. Het fijne van deze spuitmond is dat 'ie precies tussen de voegen past. Als je klaar bent, strijk je de voeg af met een vochtig kwastje om de boel mooi glad achter te laten. 
  • Het voegmiddel is weerbestendig en vochtvast, en dus speciaal geschikt voor buiten. Acht uur na het aanbrengen is het voegmiddel waterdicht, en na 24 uur is 'ie helemaal uitgehard. Als je wil, kan je er ook nog overheen schilderen. 
ID: 1086

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven