Huis
Tuin
Video
Toilet

Geglazuurde tegels

In het kunstige toilet in Purmerend plaatst Thomas deze week geglazuurde tegels. De tegels zijn keramisch en in dit geval zwart, wat een rustig gevoel in de ruimte geeft.

Deze geglazuurde keramische wandtegels zijn er in allerlei kleuren. Vorige week gebruikten we deze tegeltjes ook al: toen gebruikten we de blauwe reliëf-versie in de keuken. De tegels zijn 12 bij 24 centimeter groot en dit keer zetten we ze in het kunsttoilet. 

Alles op maat

Om de tegeltjes 'pas' te maken moet je sommige even op maat snijden met een slijptol. De minder lastige hoekjes maak je op maat met een tegelsnijder. Als alles op de wand is bevestigd, kan je gaan voegen. Thomas gebruikt hiervoor 2-componenten-epoxy-voegmiddel. Een hele mond vol, maar het is wel goed spul. Het is namelijk vuilafstotend en schimmelwerend, wat in vochtige ruimtes wel zo handig is. Thomas gaat voor een rustige, donkere kleur voegmiddel. 

Afwerking

Na het aanbrengen van het voegmiddel kan je het het beste meteen schoonmaken. Bij wandtegels trekt voegmiddel namelijk sneller in dan bij vloertegels, omdat het wat zachter gebakken is. Het voegsel droogt sneller op. Maak het schoon met een spons en neem het later nog even af met een droge doek. Zo krijgen de tegels een mooie glans en blijft er geen voegmiddel op achter. 

ID: 952

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven