Huis
Tuin
Video

Gezond behang

Slaapkamer
Hoofdpijn, duizeligheid, benauwdheid. Veel klussers krijgen daar – na het leggen van een nieuwe vloer of het schilderen van hun kamer – last van. Komt dat doordat het eindresultaat niet is geworden wat ze gehoopt hadden? Nee, formaldehyde is de boosdoener. Dat is een gas met een prikkelende geur. Daar wil je natuurlijk nooit je pasgeboren ukkepuk zijn eerste levenslucht in laten ademen. Nou, daar is een oplossing op bedacht!

Luchtzuiverend behang! Bestaat dat?! Jazeker! Het is speciaal behang voor de kinderkamer, dat gewoon verkrijgbaar is bij Praxis.

Mmm… Deze kamer is weer lekker fris, hè?

Als je geschilderd hebt, blijft vaak nog dagenlang die kenmerkende ‘deze kamer heeft een nieuw kleurtje’-geur hangen. De één vindt deze geur prettig, want het geeft het gevoel weer een nieuwe start te maken, de ander vindt het afschrikwekkend en vies. Feit is dat dit luchtje het gas formaldehyde is. Het zit in bouw- en decoratiematerialen en kan een belangrijke bron van een ongezonde lucht in huis zijn. Het zit in lijmen en harsen die gebruikt worden bij de productie van meubels, laminaatvloeren en verf.

Luchtzuiverend behang

Het behang dat Miranda in de babykamer gebruikt, absorbeert formaldehyde direct na het aanbrengen en houdt dat zeker voor zo’n tien jaar vast! Je kunt het behang overigens gewoon overschilderen; het behang behoudt z’n zuiverende werking door de verflaag heen.

Daarnaast is er nog een reden om dit behang in de baby- slash kinderkamer aan te brengen. Het is glasvezelbehang dat oneffenheden als kleine scheurtjes verdoezelt en het is heel sterk. Het behang kan letterlijk tegen een stootje. De stroken zijn net iets breder dan normaal behang, dus het schiet tijdens het behangen ook nog eens lekker op!

Stotend behangen

Bij dit soort behang lijm je alleen de muur in, daar plak je vervolgens het behang tegenaan. Ons wolkenbehang moet natuurlijk wel mooi aansluiten, daarom behangt Miranda stotend. Daarbij overlappen de verschillende stroken behang elkaar niet, maar sluiten ze naadloos op elkaar aan.

Wat trouwens ook erg leuk is: je kunt het behang zelf ontwerpen! Of je er nu een mooie foto op wilt afdrukken, een gedicht dat voor jou een speciale betekenis heeft of een ander leuk dessin… Alles is mogelijk bij Praxis. Miranda heeft gekozen voor vrolijke wolkjes en sterretjes.

ID: 545

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven