Huis
Tuin
Video

Handig: met deze truc behang je altijd loodrecht

Er is niks onhandiger dan beginnen met behangen en er halverwege achterkomen dat je behang scheef is geplakt. Je behang komt dan niet meer uit en je kunt eigenlijk de hele muur opnieuw behangen. Gelukkig is er een eenvoudige truc die zorgt dat jouw behang in rechte banen wordt geplakt.

Loodlijn

Maak zelf een loodlijn om de banen van je behang te bepalen. Een loodlijn is een draadje die je bovenaan de muur bevestigt en aan de onderkant een klein gewichtje heeft. Door de zwaartekracht zal het draadje altijd recht naar beneden hangen. Super handig! Je kunt zo’n loodlijn zelf makkelijk maken.

Zo maak je een loodlijn
Sla een klein spijkertje bovenin de muur en maak hier je draadje aan vast. Zorg dat je lijn lang genoeg is en op de grond eindigt. Hang het draad op door een lusje bovenin te maken. Zo kun je gemakkelijk het draad laten bungelen.  

Vervolgens maak je onderaan het touwtje een gewichtje vast. Dit kan een zware pen zijn, een zware spijker of iets anders wat je vrij gemakkelijk aan het touwtje kan bevestigen. Het touwtje zal nu door het gewicht loodrecht naar beneden hangen. Zet langs de lijn merktekentjes op de muur (potloodstrepen). Zo weet je zeker dat je behangbanen recht worden geplakt.

Fotocredits
Headerfoto: Coloray Decor

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3386

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven