Huis
Tuin
Video
Slaapkamer

Kunststoftegels op de muur

Je badkamer betegelen moeilijk? Nee hoor! Niet als je het doet met kunststofpanelen. Stuk makkelijker dan met échte tegels, en dat terwijl ze niet van echt te onderscheiden zijn.

Deze Dumawall wandbekleding vind je bij Praxis en kan je zowel op oude tegels bevestigen als op een vlakke achterwand, gewoon met montagelijm. In tegenstelling tot bij echte tegels heb je nu geen gedoe met cementlijm en een slijpmachine. Je hoeft namelijk niet te voegen, en als je de panelen op maat moet snijden kan dat gewoon met een zaag. Ook de klusleek kan hier dus een wandje mee tegelen. 

Hoe breng je ze aan?

Om te voorkomen dat de panelen gaan werken laat je ze eerst 48 uur acclimatiseren in de ruimte waarin je ze gaat gebruiken. Net als bij gewoon tegelen zorg je bij het bevestigen eerst voor een waterpas lijn, waarna je in kolommen van rechts naar links werkt. De reden dat je van rechts naar links werkt is omdat bij deze panelen de flens aan de rechterkant zit en daar 'haak' je het volgende paneel steeds in. Een beetje hetzelfde idee als bij laminaat. Voor leidingen of hoeken kan je het materiaal makkelijk inzagen. 

De randen langs de hoeken en aan boven- en onderzijde werk je af met speciale profielen. De tegels hebben een afmeting van 37,5 x 65 cm en zijn verkrijgbaar in drie kleuren: licht cement, donker cement en wit. Thomas gebruikt donker cement, wat een stoere betonlook geeft. De tegels zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld een douchehoek, maar breng dan in de naden siliconenlijm aan voor een 100% waterdichte verbinding.

ID: 889

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven